Startsida / Inlägg

Med rutorna nere rakt in i framtiden

av Per Magnusson

Warlord_Yung_LeanRateYung Lean
Warlord
Year0001

HIPHOP När Kanye West släppte sin ”808s & heartbreak” ansågs autotune bara vara en fluga. Många förstod inte någonting. I dag är autotune ett lika viktigt instrument för internetrappare som någonsin gitarren för indierockare. När jag såg Yung Lean premiärspela sitt andra album på helgens Sónar i Stockholm slogs jag dels av det uppenbara – att han och hans Sad Boys faktiskt blivit en egen liten subkultur – men också av hur snyggt de använder autotune. På ”Warlord” leker Yung Lean med den, skapar dissonans och hookar. Producenterna Yung Sherman och Yung Gud tar oss längre in i sin förrädiska skog av läskiga trap-beats, tv-spelsljud och knarkig romantik. Musiken är ständigt på väg. Rakt in i den allra första vårnatten, med en hastighet och ett självförtroende som ännu inte fyllt 20 år.
BÄSTA SPÅR: ”Af1s” feat. Ecco2k.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB