Startsida / Inlägg

Miike Snows lilla lekstuga

av Per Magnusson

miike_snow_iii_360RateMiike Snow
III
Atlantic/Warner

POP Producentduon Pontus Winnberg och Christian Karlsson – även kända under pseudonymen Bloodshy & Avant – ligger bakom Britney Spears pophit ”Toxic” och har bland annat jobbat med Kylie Minogue, Madonna och Katy Perry. Tillsammans med den amerikanska sångaren Andrew Wyatt ger de sedan sju år tillbaka även ut musik som trion Miike Snow. På tredje albumet fortsätter Winnberg och Karlsson att göra en tanigare och lite mer raffinerad variant av den världspop de pysslar med på sina dagobb. Deras drivna producentskap och lårskrivarskills märks när de blandar Nintento-nostalgi, gamla soulsamplingar och Air-doftande vokaler med självhäftande popmelodier. Miike Snow framstår som deras lilla privata lekstuga, där de kan rocka idéer som Britney och Kylie nobbade. Som sådan fungerar den utmärkt.
BÄSTA SPÅR: ”I feel the weight”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB