Startsida / Inlägg

Mycket att gilla hos Jonas Lundqvist

av Håkan Steen

jonas lundqvistRateJonas Lundqvist
Vissa nätter
Adrian/Border

POP  Efter en serie fina singlar – ”Lyft och försvinn”, ”Vissa nätter”, ”Den som ser havet” och ”Pengar på fickan” – har den forne Bad Cash Quartet-trummisen trissat upp förväntningarna på andra albumet i eget namn. Och det finns väldigt mycket att tycka om hos Jonas Lundqvist. Hans musik präglas av en sorts oförställd sårbarhet, ett slags trasig melankoli med en helande glimt i ögat. Traditionen delar han med både Håkan Hellström och polarna i Hästpojken – kalla det Göteborgspop om ni absolut vill – även om Lundqvist ofta hittar en lite softare väg för sina skimrande melodier, med visslingar och Manchester-beats. ”Mamma” är rent av ett slags folkpop, med fiol och dragspel. Men hur mycket jag än applåderar Lundqvists intentioner håller alla låtar inte samma fängslande klass som singlarna.
BÄSTA SPÅR: ”Vissa nätter”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB