Startsida / Inlägg

Allmängiltig klasskamp med Mohammed Ali

av Markus Larsson
mohammed-ali-tills-cover

RateMohammed Ali
Tills nästa gång
Svenska Inspelningar/Universal

HIPHOP När recensionen skrivs rapporterar Sveriges Radio att inkomstklyftorna växer i Sverige. Storstadsregionerna, med Sundbyberg utanför Stockholm i spetsen, drar ifrån och glesbygden halkar efter. Det har med andra ord aldrig varit mer nödvändigt att prata om klass än nu. Och klass har alltid varit något av hiphopduon Mohammed Alis signum. När de i dag rappar om sina mammor som måste jobba röda dagar – ”mamma har inga semesterveckor, inga terapeuter lindrar hennes smärtor” – eller beskriver tillvaron som att ”klättra upp för en stege som sjunker” skildrar de en verklighet långt utanför sin egen förort. Eftersom allt börjar bli en frånåkt förort till Stockholm, Göteborg och Malmö blir orden och musiken mer allmängiltig. Dessutom är ”Röda dagar”, ”Bättras”, ”Kungar & gudinnor” och ”Inte tid” bland det bästa Mohammed Ali har gjort.
Bästa spår: ”Inte tid”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB