Startsida / Inlägg

Caroline af Ugglas kommer att värma rockklubbarna

av Rebecka Ljung
Omslaget till Caroline af Ugglas album ”Nåväl”. Rate

Caroline af Ugglas

Nåväl

Siloton/Universal

BLUESROCK ”Jag kan inte hjälpa att jag ser ut så här/och att min röst är hes, för det är sån jag är”, sjunger Caroline af Ugglas i det översatta, Fleetwood Mac-lånade titelspåret ”Nåväl”.
Passionerad och egensinnig är hon där hon dansar en grusväg fram till gitarr, bas, slagverk och munspel. Jag saknar ej Mellons ”Hon har inte” när artisten och här också producenten låter bandet måla ett rootsigt, bluesigt sväng på svenska.
Maken Heinz Liljedahls lyrik passar rockstämman. Men det skapas ändå en viss distans då alla texter utom en kommer från andra än af Ugglas.

Att översätta en bluesstandard som ”Going down” till ”Jag är en clown”… Säger någon genidrag? Det gör tyvärr inte jag. Det här svänget kommer oavsett vilket att värma rockklubbarna och den barhudade balladen ”Tror du på mig” är ett spår som når ända fram.
BÄSTA SPÅR: ”Tror du på mig”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB