Startsida / Inlägg

Niki & The Dove förlorade i sin värld

av Per Magnusson

ladda nedRateNiki & the Dove
Everybody’s heart is broken now
TEN/Universal

POP Malin Dahlström och Gustaf Karlöf verkar så genuint förlorade i sitt eget musikaliska universum. Det är också det jag tycker allra mest om med deras duo Niki & The Dove. Likt två tjuren Ferdinand sitter de bland sina analoga syntar, loppisfynden med Phil Collins och filmen ”Blade runner” tyst på i bakgrunden, och gläntar inte på gardinen till omvärlden förrän den sista tonen på albumet är sparad på hårddisken. De där skygglapparna är ju så mycket mer användbara än en nervöst flackande blick på andras Soundcloud-konton. En liten bieffekt av skygglapparna bara: Niki & The Dove har missat att ”Everybody’s heart is broken now”, i synnerhet singeln ”So much it hurts” med sin vandrande bas, luftiga syntar och Dahlströms Stevie Nicks-rasp, stundtals ligger farligt nära pastisch. Men det är – i det neonfärgade skenet av discoljusen, lekfullheten och det starka låtskrivandet – faktiskt en invändning i marginalen.
BÄSTA SPÅR: ”Play it on my radio”.

LÄS FLER NYA SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB