Startsida / Inlägg

Satan så trist, Santana

av Markus Larsson
Santana-GATEFOLD-LP-1t

RateSantana
Santana IV
Santana IV/Border

ROCK ”Nyheten” med ”Santana IV” är att gitarristen Carlos Santana återförenas med gruppens tidiga 70-talsuppställning. Han har inte spelat in ett album med Neal Schon, Gregg Rolie, Mike Carabello och Michael Shrieve sedan 1971. När yngre artister, i det här fallet främst Kendrick Lamar och D’Angelo, återvänder rockhistorien sätter de in gamla reservdelar i ny musik. När Santana gör samma tidsresa återskapar de någonting som tiden har sprungit ifrån. Det blir som en vårstädning av vinden. I botten på gamla flyttlådor, eller i de mest svåråtkomliga hörnen, finns funkbasar som ingen rimlig människa har frågat efter. Eller skadligt trist avslappningsmusik som enklast bekämpas av Anticimex och råttfällor. Att soulgiganten Ronald Isley gästar två spår hjälper inte. Efter några lyssningar hänger det spindelväv från lyssnarens öron.
Bästa spår: Pass.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB