Startsida / Inlägg

Den enda spellista du behöver för Mors dag

av Mattias Kling
En väldigt mycket mindre version av artikelförfattaren tillsammans med sin egen mamma, sommaren 1973. Foto: Privat
En väldigt mycket mindre version av artikelförfattaren tillsammans med sin egen mamma, sommaren 1973. Foto: Privat

I vår diversifierade och turbulenta värld finns det få saker som förenar oss som människor. Låt vara att vi alla sju miljarder jordbor är köttpåsar av muskler, nerver och blod som alla bär på förhoppningar, drömmar och önskningar – vi har alla på ett eller annat sätt en mamma som är meddelaktig till att vi befinner oss just här och nu.
En människa som, förhoppningsvis, har närt dig, uppmuntrat dina tankar om livet och förlåtit dina felsteg. Som har tröstat dig när du har varit ledsen och jublat med dig i tider av lycka och framgång.
Egentligen är det ironiskt och skamligt att det ska krävas en egen dag för att uppmärksamma denna livslånga, tro inget annat, kämpainsats. Men då livet är som det är så behövs det emellanåt fasta punkter för att stanna upp och reflektera över att det faktiskt finns viktigare saker här i livet än att jaga ständig expansion, tillväxt och high fives på sociala medier.
Så tänk lite extra på din mamma i dag. Hör av dig på något sätt, säg att du älskar henne och tacka henne för allt hon har gjort för dig under din tid på jorden. Om du har rösten, stäm upp i en sång. Vi andra som snarare skulle spräcka glasögonlinser vid sådana aktiviteter kan alltid hitta musik, som i spellistan nedan, som på ett eller annat sätt kopplar till mödraskap i stort och din mamma i synnerhet.
Kom ihåg – det går aldrig att veta när det är för sent. Och att det inte på något sätt är något fel eller skämmigt i att vara en morsgris.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB