Startsida / Inlägg

Exklusiva bilder: Gina-Lee och Rebecca & Fiona på turné (Del 1)

av Rebecka Ljung

Med stöd av Titiyo, Dante och Sakarias har Gina-Lee klivit fram som ett av de nya svenska namnen att hålla koll på. Hon står med fötterna i hiphopen men hamnar själv någonstans mellan den och popen.
Ett debutalbum är på gång men nu är fokus på vägarna. Den Stockholmsbaserade artisten turnerar nämligen Sverige med Rebecca & Fiona. Vi bad Gina-Lee att skicka oss rapporter och behind the scenes-bilder från vägen. Hon sa ja.
– Jag älskar ju min mobil, även om jag tappar bort den trettiosju gånger om dagen, så jag tog en massa bilder som ni ska få se!

Gina-Lees turné dagbok.

”Framme på Pustervik i Göteborg och scenograf/allmänt geni-Tommie fixar med silverbollarna aka dankarna, som ingår i Reb & Fiffis fantastiska scenografi! Vi soundcheckar och sticker snabbt till Myrorna för lite sista sekunden-shopping. Vi hittade fem mini-jeanskjolar till Reb som var snippkorta och en fake-Gucciväska som David (min kille/producent/husband) köpte. Bra bra.”

Gina-Lees turné dagbok.

Vi käkar lite vegmiddag på Pustervik. Sen blir Thibo (Panda Da Panda) pepp på något spel som jag ej är insatt i (ser ut som mini-curling, men vad vet jag), så han och David spelade. Resten gick till hotellet för att duscha och bli människor.

Gina-Lees turné dagbok.

Jag lockar håret och så vidare på hotellet. Det blir alltid megaklumpigt när jag är stressad och det är i princip omöjligt att sätta på lösögonfransar, göra bra eyeliner och så vidare under stress. Vi hade egentligen planerat att förfesta på hotellet, men eftersom vi alla är riktiga tidsoptimister blev det stress med att göra sig i ordning. All business, no fun. ;) Skoja!

Gina-Lees turné dagbok.

Jag kommer upp till Reb & Thibos typ svit och hjälper Reb att välja den sexigaste tröjan som man ej riskerar att visa tuttisarna i. Haha… Fick dessutom knyta in Fiona i hennes fjärilstopp vilket var ganska komplicerat, så man kan säga att jag även är stylist! Hör av er angående styling – jag vet massor om detta men är svindyr! Passade även på att låna dyrt smink av Reb så jag blev extra snygg.

Gina-Lees turnédagbok.

Jag fotade ju såklart inte på mitt eget gig, på grund av att jag är professionell och sådär, så här är R&F på scen! Försökte smygfota, men Reb upptäckte mig. Hehe… Det var så roligt på scenen. Vi headbangade så mycket att jag trodde Fiffi skulle trilla av scenen!

Gina-Lees turnédagbok.

Nästa dag: Vi är i Malmö på Babel och jag soundcheckar. Någon timme tidigare käkade vi obligatorisk falafel, men jag glömde fota pga exalterad. Men oj så gott! Jag skulle typ kunna flytta ner till Malmö bara för maten. Mmm, dröm för en vegetarian att bo där. Jag följde också med Thibo/Pandamannen till radiohuset i Malmö, för att snabbt prata med två gulliga på P4! Thibo berättade om när han under ett gig några år tidigare körde en trämachete i bröstet på sig själv och punkterade sin lunga. Sjukaste jag hört.

Gina-Lees turnédagbok.

Jag ensam i logen för att R&F är på hotellet. Jag sminkar mig, dricker GT, laddar för gig. David är ju såklart med mig men lyssnar mest på Drakes nya skiva i rummet intill. En gullig kvinna fotar mig lite för hon håller på med ett backstage-fotoprojekt.

Gina-Lees turnédagbok.

Efter gig-selfie! Jag är alltid helt hög på adrenalin efter en spelning och studsar runt, röker cigg, pussas med min BF. Det är typ världens bästa känsla, om man inte gjort en dålig spelning – då grinar man ju. Men det har bara hänt mig en gång som tur är! Sen drog jag och dansade på R&F-spelningen och sjöng och dansade med dem på två låtar!

gina9

Efter spelningen drog vi till ett annat ställe i närheten och dansade. Efter det åkte vi till hotellet och tryckte i oss pommes med bea, för vi hade inte hunnit äta middag och hade panikhunger! Jag och Fiffi hittade en sjukt fin växt i lobbyn, så vi snodde varsin stickling av den. Sen var vi tvungna att sova, för vi skulle gå upp 2,5 timmar senare.
Gina-Lees turnédagbok.

Jag vaknade och stapplade in i vår turnébuss. Efter typ fyra timmar stannade vi på bästa matstället Rasta!  Jag käkade pannkakor och drack kaffe. Sen mådde man bättre. Ingen aning varför Thibo pekar finger på den här bilden, men han kanske var lite grinig. Alla vet ju att tjejer är tåligare än killar! Jag är faktiskt ganska bra på att vara bakis, måste jag säga. Jag gick till exempel ett första maj-tåg i söndags, trots att jag var svinbakis.

Det var allt för den här gången, men vi ses snart igen.
Puss <3
/Gina-Lee

I kväll spelar Gina-Lee och Rebecca & Fiona på Kägelbanan i Stockholm, med Little Jinder och fler gästartister. På fredag når turnén Flustret i Uppsala. På lördag är det Mejeriet i Lund som får besök. Såhär låter Gina-Lee:

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB