Startsida / Inlägg

Fler evergreens med Bob Dylan

av Håkan Steen

dylancoverRateBob Dylan
Fallen angels
Columbia/Sony

EVERGREENS Del två av fjolårsalbumet ”Shadows in the night”, där Bob Dylan gjorde ännu en oväntad sväng och sjöng in ett gäng standards ur det som brukar kallas ”The great American songbook”. De tolv låtarna på ”Fallen angels” kommer från samma sessioner i den legendariska Capitol-studion i Hollywood, med samma lilla jazzigt återhållna, makligt lunkande band. Precis som senast handlar det främst om låtar som Frank Sinatra en gång spelade in. Och även här förvånar det hur väl Dylans slitna stämband lyckas ta hand om croonerklassiker som ”All or nothing at all” eller ”Come rain or come shine”. Det hörs att det här är musik som betyder något för honom. Den snäsige Dylan är helt försvunnen på ”Fallen angels”, mannen vid micken behandlar låtarna med stor omsorg och respekt. Det är oväntat kul att lyssna på, även den här gången.
BÄSTA SPÅR: ”All the way”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

Albumet finns ännu inte på Spotify. Tills vidare får ni hålla till godo med försmaken ”Melancholy mood”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB