Startsida / Inlägg

Mudcrutch påminner om Östen med resten

av Markus Larsson

mudcrutch-2-album-artworkRateMudcrutch
2
Reprise/Warner

ROCK Egentligen var det meningen att Mudcrutch skulle ha blivit Tom Pettys genombrott. Men när framgångarna uteblev tog han med sig två av garagebandets originalmedlemmar, gitarristen Mike Campbell och pianisten Benmont Tench, och bildade The Heartbreakers i stället. Den som är det minsta intresserad av classic rock vet resten. Petty återupplivade bandet som ett lekfullt sidoprojekt 2007. På andra albumet sedan gruppens comeback bidrar Petty med några av sina finaste låtar på åratal, däribland ”Trailer”, ”Dreams of flying” och ”Hungry for more”. Melodierna växer och svävar fritt i den anspråkslösa atmosfären. Men det mesta känns som att gå runt på ett tvivelaktigt museum med Farfisaorglar och blaskig rockabilly. Mudcrutch blir i slutändan som en lokalrevy där Östen med resten tolkar southern rock.
BÄSTA SPÅR: ”Trailer”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB