Startsida / Inlägg

Oväntat bra av Jean Michel Jarre

av Håkan Steen

jmjarreRateJean-Michel Jarre
Electronica 2: the heart of noise
Music Affair/Sony

ELECTRONICA I höstas kom del ett av det här ambitiösa projektet, där den franske synthpionjären Jean-Michel Jarre bjöd in bland andra M83, Vince Clarke från Erasure, John Carpenter och The Whos Pete Townshend till electronica-samarbeten i skiftande stil. Del två är ännu spretigare, med alla från Pet Shop Boys, Primal Scream och Julia Holter till Cyndi Lauper och Edward Snowden (!) som gäster på varsin låt. Och det låter både modernare, mer sammanhållet och bättre än jag hade vågat hoppas. Mycket handlar om teknik och tiden vi lever i. Snowden bidrar med ett litet tal om personlig integritet i den digitala eran och Lauper sjunger om Tinder i ”Swipe to the right”. Huruvida Jarre kan göra spektakulär show av konceptet återstår att se, men den 29 oktober är han på Hovet i Stockholm.
BÄSTA SPÅR: ”As one” med Primal Scream.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB