Startsida / Inlägg

Skepta väl värd väntan

av Per Magnusson

skepta-konnichiwa-albumRateSkepta
Konnichiwa
Boy Better Know/Border

GRIME Det underbara omslaget till ”Konnichiwa” visar bilden av Skeptas vita keps på ett frimärke poststämplat i London. Och grime har ju varit en väldigt brittisk angelägenhet från dag ett. Men på sistone har genren på allvar börjat låta tala om sig även i USA. Detta sedan Drake och Skepta blivit BFF:s och Drake allt oftare synts i kläder från det italienska märket Stone Island, ständigt anammat av brittiska fotbollssupportrar.
På sitt länge försenade fjärde album backas veteranen från norra London av kollektivet Boy Better Know inklusive kollegan Wiley samt Pharrell Williams. Kungen av grime rappar lika snabbt som Usain Bolt över beatsen, lätt hotfulla, som tunga London-himlar. Jag tippar att ”Konnichiwa” kommer att ta grime vidare ut i värden. När jag hör musiken, hur som helst, vill jag bara boka en enkel biljett till London, strosa runt bland tegelfasaderna vid Hackney City Farm och äta pommes frites med vinäger och panerad torsk ur gårdagens Daily Mail-papper.
BÄSTA SPÅR: ”Shutdown”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB