Startsida / Inlägg

Videopremiär: Läskigt tvångskalas med Sista Bossen

av Rebecka Ljung
Ur musikvideo avbandet Sista Bossen, från Malmö.

– Avund och ensamhet har många ansikten. De är uttryck som oftast formas till ett komiskt raseri. Precis så var det när Han och Hon kidnappades av Hampus [sångare, reds anm] till en sorglig skogsbankett och utsmyckades med glitter och partyhattar för att sedan bli nedsövda och dumpade på Statoil.

Så beskriver Sista Bossen tanken bakom den något skrämmande musikvideon till låten ”Han och Hon”. Spåret ingår på i år släppta debutalbumet ”Se upp för!” och premiärvisningen av videon avnjuts här nedan.

Vad händer härnäst, Sista Bossen?

– Vi gillar att repa. Det är då vi trivs som bäst. Men snart ska vi ut från idéverkstaden. Att spela i band är lite som att vara Pettson – att uppfinna saker utan funktion. Eller som Robinson Crusoe – att börja som människa för att sluta som grottmänniska.

– Snart bjuder vi på skånsk frenesi och skumpunk från Haparanda till Ystad, för en klubbturné till hösten är igång att bokas. Vi hoppas även på att få till en fritidsgårdsturné eftersom vi gillar ungdomligt krut. Men först skall vi hjälpa våra vänner på Plan B i Malmö som driver Kollektivet Records att bygga en större scen och gå in i studion för att spela in nya hits till nästa platta.

Sista Bossen är Hampus Sundén (skurk i musikvideon), Frans MöllerFredrik PerssonPatrik Schlegel och Kristopher Ståhlgren.

Sista Bossen under releasefest. Foto: Gianluca la Bruna.
Sista Bossen under releasefest. Foto: Gianluca la Bruna.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB