Startsida / Inlägg

Abidaz tillbaka i zonen

av Per Magnusson
abidaz
Abidaz andra album ”Respektera hungern” är ett tilltalande midsommaralternativ till ”Små grodorna”.

abidaz coverRateAbidaz
Respektera hungern
Soblue

HIPHOP Förra albumtiteln ”In & ut” syftade till att Abidaz bara gjorde en blixtvisit i musikbranschen för att tjäna pengar till sin familj. Albumet, som kom 2013, skulle bli den sent fullängdsdebuterande men länge omtalade rapparens första och sista skiva.
– Men vad gör man när man spelat in fjorton låtar med producenten Stress och alla är singlar och man har en familj att försörja? resonerar rapparen i ett pressmeddelande.
Det är lätt att förstå att Abidaz är fotbollsspelarna Zlatans och John Guidettis favorit. Abidaz är lika slängd i käften som dem och albumet påminner stundtals om en presskonferens med någon i anfallsparet. Och precis som i fallet med en sådan har snacket ibland substans och ibland är det just bara – snack.
Men det finns mycket att imponeras av. Abidaz energiska flow, Stress lekfulla produktioner som spänner mellan svensk hiphop av den gamla skolan, modern r’n’b och hittiga refränger och berättelser från ett Sverige långt från texten till ”Små grodorna”. Jag är kanske inte riktigt lika golvad av ”Respektera hungern” som av ”In & ut”. Men Abidaz är fortfarande alldeles för mycket i zonen för att lägga av. Jag hoppas han fortsätter, oavsett på vilken nivå eller i vilken liga.
BÄSTA SPÅR: ”Respektera hungern” feat Cherrie.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB