Startsida / Inlägg

Bring Me The Horizon lyfts av sina fans

av Mattias Kling
Bring Me The Horizon Bråvalla
Oli Sykes kan ha en bra dag. Kul för honom. Foto: Stefan Jerrevång

RateBring Me The Horizon
Panorama, Bråvalla.
Bäst: ”Throne”.
Sämst: ”Follow you”.

NORRKÖPING. På väldigt många sätt måste det vara tämligen lätt att heta Oli Sykes en dag som denna. Det spelar ju liksom ingen roll som han kallar publiken för ”jävla fittor”, som inför ”The house of wolves”, sjunger en låt med en snurrig blandning av growl och tonartssafari (”Antivist”) eller ser allmänt blasé ut (mest hela tiden) – det är publiken som gör en stor del av jobbet.
Den sätter sig lydigt ner när Bring Me The Horizon-sångaren ber om det. Sjunger mer eller mindre hela ”Can you feel my heart”. Dansar i ring och tycks dyrka även smörgåspålägg likt ”Avalanche” och ”Follow you” med samma hängivenhet som gruppens mer hoppvänliga stunder.
På så sätt fungerar eftermiddagsunderhållningen som den ska. Ensemblens ganska exakta timme i ett solsken som snart fläckas av trötta regnmoln är publikfriande och hotfullt vänlig, även om det i stora steg känns som ännu en dag på jobbet. Poserna må sitta, det keyboard- och slagverkförstärkta bandet låter säkrare och mullrigare än vid förra Bråvallabesöket och även om den visuella saknaden efter Jonah Weinhofen alltjämt är stor lyckas LED-fonden nå framåt i ljuset.
Ganska liten ansträngning ger stor framgång.
Ja, det måste vara ganska enkelt att göra det här just i dag.

LÄS ALLT FRÅN BRÅVALLA 2016 HÄR!

LÅTLISTAN 1. Happy song 2. Go to hell, for heavens sake 3. The house of wolves 4. Avalanche 5. Shadow Moses 6. Sleepwalking 7. Follow you 8. Can you feel my heart 9. Antivist 10. Throne 11. True friends 12. Drown

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB