Startsida / Inlägg

Dirkschneider tar ett värdigt farväl av Accept-åren

av Joacim Forsén
Udo Dirkschneider, Accept, Sweden Rock Festival
”Do you want more?” Foto: Rickard Nilsson.

RateDirkschneider
Sweden Rock, Festival Stage

Bäst: Låtlistan förstås, 100 procent hårdrockshistoria men …
Sämst: … den festivalkomprimerade versionen av turnén saknar ändå en del guldkorn i setet.

NORJE. Materialet har ständigt läckt in i Udo Dirkschneiders solospelningar men med den pågående turnén helt vigd åt hårdrocksrötterna tar sångaren farväl av Accept-låtarna för gott. Med det blir givetvis Sweden Rock-spelningen ett regelrätt party rakt i in målgruppens metalhjärtan. Det finns knappast någon på festivalen som inte har dem i sitt dna. Vi står som mitt i spellistan till en återträff för en tysk heavy metal-klass från 80-talet.
Och Udo stänger kapitlet med värdighet. Bandet är tajt med lagom mycket spexglädje, utan att skymma låtarna. Frontmannen låter mer grovkornig och även om kraften inte alltid är imponerande har sångaren fortfarande kvar sin patenterade raspkärna i rösten. Det ger allt ifrån ”Midnight mover” och ”Metal heart” till ”Fast as a shark” och ”Balls to the wall” all gnista de behöver för att brinna till.
Det blir kanske inte alltid den explosiva föreställning det skulle kunna bli. Men att se den 22-årige sonen Sven Dirkschneider sitta bakom trummorna och skråla med i låtarna som pappa Udo skrev in sig i hårdrockshistorien med ger verkligen en unikt vacker dimension till hela konserten.

Låtarna: 1. Starlight 2. Living for tonite 3. London leather boys 4. Midnight mover 5. Breaker 6. Princess of the dawn 7. Restless and wild 8. Son of a bitch 9. Up to the limit 10. Midnight highway 11. Screaming for a love-bite 12. Flash rockin’ man 13. Losers and winners Extranummer: 14. Metal heart 15. Fast as a shark 16. Balls to the wall 17. Burning

FOTNOT: I går meddelande Udo att han återvänder till Sverige med sin ”Back to the roots tour” för ytterligare fem spelningar i november.

LÄS ALLT OM ÅRETS SWEDEN ROCK HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB