Startsida / Inlägg

DJ Ashba lyfter Sixx:A.M.

av Joacim Forsén
Sixx:A.M., Dj Ashba, Nikki Sixx, Gröna Lund
Glada killar – och vass gitarrist. Foto: Viktor Wallström/Rockfoto.

RateSixx:A.M.
Konsert på Gröna Lund, Stockholm.

Längd: Drygt 80 minuter.
Publik: 6 000 personer enligt arrangören. Ser i verkligheten ut att vara betydligt färre framför scenen, denna fotbollskväll.
Bäst: DJ Ashbas snygga gitarrspel unikinjicerar verkligen bandet. Som till exempel i ”Relief” eller kvällens starka ”Prayers for the damned”.
Sämst: ”Goodbye my friends”.

Det går förstås att komma långt med en gedigen sångare och en mytomspunnen hårdrocksikon.
Men i kväll är det framför allt gitarristen DJ Ashba som ser till att Sixx:A.M. lyfter.

Det finns nog en sanning i att Mötley Crües avskedsturné blev bandets mest harmoniska på evigheter. Ändå är det kanske inte medlemmarnas varma vänskap som kännetecknar det klassiska LA-bandet.
Att det stämmer betydligt bättre på basisten Nikki Sixx:s före detta sidoprojekt Sixx:A.M. märks däremot både utanför scenen och på den. Medlemmarna verkar ha kul tillsammans, inte bara var för sig. Och med tyngdpunkten på fem år gamla ”This is gonna hurt” och senaste albumet ”Prayers for the damned, vol. 1” är det just bandet – och musiken – som står i fokus. Scenen är rensad på trams. Ljusshowen är spartansk. Två körsångerskor stärker upp i bakgrunden. Några rökmaskiner står och fiser i var sitt hörn. DJ Ashbas karusellakrobatik, Nikkis djupa basvaggande och sångaren James Michaels stabila röst står i stället i fokus.
Några låtar är för anonyma för att glöda upp tivolit och ibland blir sången alldeles för präktig på det där tillrättalagt amerikanska viset. Ändå saknas det inte tillfällen då både bandet och konserten glimrar. Speciellt när SIxx:A.M. plöjer fram i sina tyngsta hjulspår. Nya ”When we were gods” är bra i kväll, debutens ”Dead man’s ballet” bränner till och när frontmannen inför ”Rise of the melancholy empire” tar upp Orlandodådet och lyfter kampen mot terrorism får spelningen ett allvar som bandet behöver.
Men det är framför allt Ashba som ser till att konserten lyfter. Med sitt raffinerade gitarrspel och sin explosiva energi är han ständigt spelningens mittpunkt. Blixttajt. Lika glimrande musikaliskt som han är imponerande tuff som enmansshow.

LÄS FLER NYA KONSERTRECENSIONER HÄR!

LÅTLISTAN 1. This is gonna hurt 2. Rise 3. Relief 4. When we were gods 5. Live forever 6. Skin 7. Dead man’s ballet 8. Everything went to hell 9. Prayers for the damned 10. Goodbye my friends 11. Lies of the beautiful people 12. Stars 13. Rise of the melancholy empire Extranummer: 14. Accidents can happen 15. Life is beautiful

 

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB