Startsida / Inlägg

Svettas ikapp med hetaste musiken från maj

av Mattias Kling
Nails gör musik du bör vara rädd för. Men knappast undvika för den sakens skull. Foto: Jimmy Hubbard
Nails gör musik du bör vara rädd för. Men knappast undvika för den sakens skull. Foto: Jimmy Hubbard

”Don’t bore us, get to the chorus” är inte bara namnet på en vid det här laget 21 år gammal samlingsskiva med Roxette – det är också ett ganska bra tankespår att ledas in på när det gäller skrivande.
Jag kan erkänna att jag själv, speciellt i bloggform, kanske är lite för dålig på just detta. Broderar ut lite för mycket, svamlar loss om irrelevans i stället för att direkt gå till pudelns kärna. Bara för att jag inte är begränsad av printmediets hårt styrda teckenlängder.
Nu gör jag i stället tvärtom, efter en kort vers klämmer jag direkt till med refrängen (och själva syftet med det här inlägget), nämligen att presentera musiken inom rock/metal/punk/whatever-fårorna som ni inte bör ha missat från de gångna 31 dagarna.
Som vanligt finns det mycket intressant att upptäcka. Förvisso torde det väl ha gått få förbi att Volbeat har värmt upp inför nya skivan ”Seal the deal & let’s boogie” (recension på denna får ni läsa i morgon), att Katatonia har släppt ett av vårens starkaste album eller exakt hur tuff Hatebreeds ”The concrete confessional” är.
Men det finns mer att hämta ur majskörden. Minst sagt. Bland de närmare 70 låtarna på listan här nedan rekommenderas att spetsa öronen lite extra noga när Nails bjuder in till knäkrossarvals med ”Savage intolerance”, återstifta bekantskapen med trotjänarna i Destruction, skratta skadeglatt åt Six Feet Unders slakt av Iron Maidens ”The evil that men do” eller inspektera dagsformen i Turbonegro-lägret via nya singeln ”Special education”.
Det är bara något av det som bjuds här nedan. Som vanligt en uttrycksbred blandning av jättehårt och inte så jättemjukt. Få lär svälja allt, men det finns något för de flesta som på något sätt är intresserad av den lite tuffare musikskolan.
Och med detta sagt är det slutdrillat för stundenför yours truly. Nu låter jag andra ta över sången i sisådär fem och en halv timme.

LYSSNA PÅ FLER SPELLISTOR HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB