Startsida / Inlägg

Tom Odells lillgamla bryderier

av Per Magnusson

Screen shot 2016-04-04 at 10.15.32RateTom Odell
Wrong crowd
Columbia/Sony

ROCK Att hållas gisslan av sin barndom. Längtan efter natur och oskuld. Att skapa världar med en ökad känsla av verkligheten. Temat på och ambitionen med den brittiska singer-songwritern Tom Odells andra album låter som en älskvärd sammanfattning av de första kapitlen i Evelyn Waughs roman ”En förlorad värld”.
Tyvärr slutar Tom Odells och min gemensamma smak vid teorin. På ”Wrong crowd” försöker han på ett brådmoget sätt göra ungefär samma sak som Ed Harcourt, med förebilder som Elton John, Randy Newman och Jeff Buckley och en röst som vill låta som om den tömt hotellets minibar på småflaskor i månader. Men de tangenter han väljer att spela på är redan så stänkta med whiskey, så fulla av svunnen magi. För att få dem att sjunga igen måste man vara bättre, eller åtminstone lika bra, som Tom Waits et al. Det är naturligtvis svårt.
Därför stannar ”Wrong crowd” vid lillgamla bryderier.
BÄSTA SPÅR: ”Wrong crowd”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB