Startsida / Inlägg

Premiär: ”Kärleken segrar alltid” – Nouveau bakom ”True love”

av Rebecka Ljung
Nouveau. Foto: Oskar Omne.
Nouveau. Foto: Oskar Omne.

Vem vinner titeln ”årets sommarplåga”? Det beror väl på vem som tycker till. Här har du i alla fall en ny kandidat – den allra första singeln som bandet Nouveau släpper, med Samuel Andersson och Hannes Grahn framme vid micken.
Tidigare har de kunnat skådas i bandet Hansam och bakom exempelvis Daniel Adams-Ray.
Releasefest för svenskspråkiga men engelskdöpta ”True love” hålls på torsdagskvällen, låten går ut i världen på fredagen, men vi kör smygpremiär plus intervju, här och nu:

Hej Nouveau! Hur rullar sommaren?
– Den rullar bra! Vi spelar runt om i Sverige och Norge samtidigt som vi planerar vårt singelsläpp. Vi har en massa spännande saker på gång som lanseras nu i sommar!

Hur känns det inför debutsingeln?
– Det känns hur bra som helst. Vi har väntat länge på att få dela med oss av det nya vi har jobbat med. Vi älskar låten och hoppas att ni som lyssnar också kommer att göra det.

Hur kom den här låten till?
– Vi har börjat ett samarbete med Mattias Frändå och Emil Voxenhaag, och i studion fick vi tok-feeling på ett beat. Vi ville få fram en känsla och låta låten växa fram med melodier, rytm och texter. Emil och Mattias har gjort ett superbra jobb med att leverera känslan i låten.

Har den spelats upp för eventuell huvudperson?
– Ja! Flera av oss har ett förhållande och de har fått lyssna på den.

Hur länge har ni i bandet gjort musik?
– Vi har jobbat ihop i olika konstellationer och skrivit musik tillsammans. Flera av oss är barndomsvänner. Det har alltid känts bra och kreativt och vi är väldigt öppna och ärliga mot varandra i den kreativa processen, vilket känns som en stor nyckel till att det har fungerat så bra.

Var har vi hört er annars, senaste året?
– Vi har turnerat flitigt i Sverige och Norge i i alla fall fyra år nu, så man kan säkert stött på oss i olika musikaliska sammanhang. Vi har stått bakom artister som Daniel Adams-Ray och Jonathan Johansson, bland annat, och varit med i bandet Hansam.

Vad händer med Hansam nu?
– Det kommer att leva kvar i form fanpage på Facebook och med några singlar på Spotify, men vi kommer att släppa taget om det projektet och gå in i framtiden, in i Nouveau, och vi hoppas att så många som möjligt vill haka på!

Vad hoppas ni att singelsläppet ska göra för er?
– Vi hoppas att så många som möjligt ska få höra vår musik och gilla den – och framför allt att vi ska få många tillfällen att framföra den live för vår publik.

Vad har ni planerat framöver?
– På torsdag kväll kommer vi vara på Humlan i Stockholm och köra en release av ”True love”. Det kommer bli så fett! Vi har även en del annat på gång som vi tyvärr inte kan prata om, men det kommer att hända grejer och vi kommer att släppa ny musik inom kort!

Vad behöver vi mer av i Musiksverige?
– Mer kvinnor på alla scener. Även om vi är ett killband så vill vi verkligen se en ändring på den mansdominerade scenen.

Till sist, då: Finns true love? Har ni bevis?
– Ja! Vi tror att alla människor i grunden är kärleksfulla och att true love finns mellan människor! Bevis? Kärleken segrar alltid!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB