Startsida / Inlägg

Adiam hittar hem i Berlin

av Per Magnusson

adiamRateAdiam
Black wedding
Universal

ROCK Adiam Dymott debuterade sin Thomas Rusiak-producerade soulrock med rökaren ”Miss you” på P3 Guld-galan 2009. Men efter det självbetitlade debutalbumet har det varit ganska tyst från Uppsala-artisten. Hon tröttnade på Stockholm, flyttade till Berlin, gifte sig och släppte två ep:s. Fullängdsåterkomsten är producerad av TV on the Radio-meriterade Dave Sitek och innehåller låtskrivarsamarbeten med hitmakaren Daniel Ledinsky (Shakira, Tove Lo). Gitarrerna har ersatts av syntar, triphop-beats och stråkar. Adiam har släppt på attityden och är mer personlig och avslappnad än den Karen O-klippta rocktjej vi bekantade oss med för sju år sedan. Det är allt för det bästa. Vad är det de säger? I bland måste man resa långt – eller bara flyga Air Berlin en timme och röka några cigg inomhus – för att hitta hem.
BÄSTA SPÅR: ”Desert island”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB