Startsida / Inlägg

Bitvis trollbindande med Toni Holgersson

av Håkan Steen

nordic_noir toni holgerssonRateToni Holgersson
Nordic noir
Amigo/Playground

POP Redan på Toni Holgerssons förra album ”Sentimentalsjukhuset” var starkaste spåret ”Allting faller”, en tolkning av en låt med vispoeten Charlie Engstrand. Så det känns logiskt, spännande och som en liten kulturgärning att Holgersson nu gör ett helt album med Engstrand-låtar. Särskilt som Holgersson och sonen Dante Kinnunen, producent för tredje Toni-albumet i rad, väljer att lyfta in den lite förbisedde hälsingesångarens livserfarna texter i en med Holgersson-mått mätt oväntat elektronisk miljö, ibland närmare det som Kinnunen har gjort på egen hand. En del låtar saknar riktig udd men det låter väldigt bra, med ess som Johan Berthling och Martin Hederos bland musikerna. Och när Anna Maria Espinosa hjälper till med sången i ”Lampor och mikrofoner” blir det rent trollbindande.
BÄSTA SPÅR: ”Lampor och mikrofoner”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB