Startsida / Inlägg

James Bay slätar ut rocken

av Per Magnusson
12WOW_james_bay-deros04
James Bay har aldrig så mycket som missat en tid hos frisören. Foto: Anders Deros.
RateJames Bay
Scen: Flamingo, Way Out West.
Bäst: ”Hold back the river”.
Sämst: Att det regnar, till råga på allt.

GÖTEBORG. James Bay är motsatsen till Pete Doherty. Där Doherty missar flighter och svettas för rockens rykte slätar Bay bara ut den. Den 25-årige hatt-och-hårtesten från Hertfordshire verkar i rakt nedstigande led från nästan lika tråkiga och långhåriga Hozier. Från plågad position levererar han material från den väldoftande debuten ”Chaos and the calm”. Alla låtarna är skrivna en tonart för högt för maximerat kvidande tonläge.
Snygg och hantverksskicklig musik behöver inte alls vara dålig, John Mayer gör den till exempel förstklassigt. Men James Bay har ingenting som är bara hans eget. Dessutom saknar han låtarna och tvingas fylla ut med en riktigt slapp cover på, japp, Creedence ”Proud Mary”. Inte ens den omåttligt populära hitten ”Hold back the river” kan hindra regnet från att apatiskt strila från grå himmel.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB