Startsida / Inlägg

Kontrastrik dansmusik från Kornél Kovács

av Per Magnusson

artworks-000167466235-hajxu5-t500x500RateKornél Kovács
The Bells
Studio Barnhus

DANSMUSIK Den bästa och mest intressanta dansmusiken i dag är inte nödvändigtvis gjord för att dansa till. Det är ”dansmusik som språk, snarare än funktion”, som producenten, dj:n och Studio Barnhus-grundaren Kornél Kovács uttryckte det i en intervju med P3 Musikguiden nyligen. Visst hörs det direkt att hans debutalbum, i allt sitt oemotståndliga sväng, fungerar utmärkt i en klubbkontext. Men musiken har så många lager och kommer till sin fulla rätt först i lurar, gärna på bussen, med höstens första regn smattrande mot rutorna. Jag tänker på de rika, lite skeva produktionerna, de fina melodierna och på känslospannet i musiken. ”The Bells” är en personlig och perfekt sammansatt tripp mellan tjusig melankoli, jublande eufori och nostalgi. Ett kontrastrikt verk som låter både som resultatet av vansinnesjobb och ren och skär lek.
BÄSTA SPÅR: ”Szív utca”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB