Startsida / Inlägg

Lite väl sockersött med Dolly Parton

av Håkan Steen

dollypartoncoverRateDolly Parton
Pure & simple
RCA/Sony

COUNTRY/POP ”Pure & simple” var titeln på en serie avskalade konserter som Dolly Parton gjorde i Nashville i fjol. Snabbt föddes tanken på en turné och ett album i samma anda. Arrangemangen är således med den här artistens mått sparsmakade, anslaget rakt och enkelt. Det är tilltalande och känns klassiskt Dolly. Smoky Mountains-sångerskan blandar nyskrivet och nyinspelat, bland annat två låtar hon gjorde med Porter Wagoner på 70-talet och Lovin’ Spoonful-covern ”Lovin’ you”. Temat är kärlek, och då Parton fokuserar på den ljusa sidan, såväl den spirande förälskelsen som lyckliga långa relationer (hon har själv varit gift i 52 år) smakar albumet lätt lite för sockersött. Så när hon putsar upp en gammal 80-talslåt om otrohet – ”Can’t be that wrong” – känns den närmast befriande.
BÄSTA SPÅR: ”Can’t be that wrong”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB