Startsida / Inlägg

Premiär: Här kan ni lyssna på In Flames nya singel

av Mattias Kling
Efter Daniel Svenssons avhopp förra året består In Flames av Niclas Engelin, Peter Iwers, Björn Gelotte och Anders Fridén.
Efter Daniel Svenssons avhopp förra året består In Flames av Niclas Engelin, Peter Iwers, Björn Gelotte och Anders Fridén.

Om jag varit mer sportintresserad hade jag anat rena derbytakterna. För bara en kort stund efter att postnummergrannarna i Hammerfall presenterat sin nya singel ”The sacred wow” (lyssna på den här) kontrar In Flames med en frispark rakt upp i krysset – nämligen nya låten ”The end”.
Kompositionen är hämtad från kommande albumet ”Battles” och är det första som presenteras från den nygamla upplagan av gruppen. För sedan förra skivan ”Siren charms” har herrarna Fridén, Gelotte, Iwers och Engelin inte bara tappat trummisen Daniel Svensson till hemmaliv och ölbryggning – de har även återknutit kontakten med skivbolaget Nuclear Blast (som ansvarade för In Flames skivsläpp mellan ”The jester race” och ”Come clarity”).
Kommande skivan, som ska vara i butik den 11 november, är inspelad i Los Angeles under största möjliga tystnad tillsammans med rutinerade studioräven Howard Benson (Sanctuary, Motörhead, Sepultura, Halestorm med flera). Och om ”The end” ska vara vägledande för innehåll och inriktning tycks det som att gruppen har gjort en försiktig reträtt tillbaka till soundet på ”Reroute to remain” eller ”Soundtrack to your escape”. Väldigt gitarrbaserat, lättgillat och med ett körarrangemang som både är märkligt och fräckt.
Måhända stämmer analysen ovan när det gäller helheten. Kanske är den helt uppåt väggarna. Det får visa sig framöver – och det får ni naturligtvis läsa om när det är dags.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB