Startsida / Inlägg

Trevligt synthkalas med M83 behöver mörker

av Rebecka Ljung
Herr M83 på scenen. Foto: Anders Deros.
Herr M83 på scenen. Foto: Anders Deros.

RateM83
Flamingo, Way Out West
Längd: 62 minuter.
Bäst: ”We own the sky”, för synthdensiteten och känsligheten.
Sämst: Det jämna humöret.

GÖTEBORG. När fransosen Anthony Gonzalez med vänner kliver upp på sin göteborgska scen, skiner solen fortfarande. Ofördelaktigt för ett band som förstärker sin elektroniska drömpop och postrock med godisfärgat ljus och laser…
Men de har ganska mycket tur i dag. Solen träffar bara Anthonys ansikte och keyboardisten och sångerskan Kaela Sinclairs hår, så sagostämningen infinner sig faktiskt efter ett par låtar.
Instrumentutbudet på scenen är rätt mäktigt. Tre synthar hålls igång, det blir rivig saxfest mer än en gång och basisten Jordan Lawlor visar sig även vara gitarrist, extratrummis, theremin-spelare och en outtröttlig dansare. Han hjälper till mycket med att få igång den överraskande stora publiken (med tanke på att festivalpubliken helst inte dyker upp för tidigt).
Lawlor har även övat in ett par synkade danssteg med gästande artisten Mai Lan – som tyvärr inte sätter några djupare spår med låtar som ”Laser gun”. Kaela Sinclairs röst är mäktig nog själv när hon får bre ut sig, till exempel i min favorit – den synthhindränkta, maffiga balladen ”We own the sky”.
Om M83 spelar hits som ”Midnight city”, ”Go!” och ”Do it, try it”? Självklart. De bjuder på ett synthkalas i eftermiddagssolen, som då och då river upp något av ett dansgolv. Det känns väldigt trevligt, jämnt och snällt, alltihop. Därmed också lite ospännande. Kanske behövdes en natthimmel som backdrop, trots allt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB