Startsida / Inlägg

Hurula slår hårdare

av Håkan Steen

hurulacoverRateHurula
Vapen till dom hopplösa
Universal

ROCK Robert Hurula rapporterar om ”Högdalen, åtta trappor, tre rum och fyra barn”. I Högdalen bodde Thåström som ung och det som 36-årige Hurula håller på med är på många sätt ett slags vuxen vidareutveckling av Ebba Gröns desperationsrock, med en blick som påminner om Imperiets skarpaste diskbänksrealism. Hurula har bakgrund i Umeå-banden Masshysteri och Invasionen och är alltjämt punk och postpunk i attityd och sound. Men han laddar de kallblanka melodierna med väldigt mycket pop, oblygt blinkande till såväl Broder Daniel och Håkan Hellström som Rolling Stones ”Under my thumb”. Det här Björn Olsson-producerade albumet låter mer gediget än debuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för”, lika avväpnande ärligt men med vassare berättade historier och melodier som slår hårdare.
BÄSTA SPÅR: ”Åtta trappor”.

LÄS OCKSÅ: Hurula: ”Försöker att inte slåss med vakter”

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke & Jennifer Laxén
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB