Startsida / Inlägg

Nu hör jag Maia Hirasawa

av Rebecka Ljung
Maia Hirasawa – Vacker och ful, omslagRate

Maia Hirasawa

Vacker och ful

Razzia/Sony

POP Sedan debuten 2007 har Maia Hirasawa släppt tre engelskspråkiga album, men nu får svenskan ta över. I Sendai i Japan – hennes ”andra hemland” – skrev artisten ”Aldrig”, öppningsspåret på en mer organisk och jordnära platta än tre år gamla ”What I saw”.
Gitarrer och piano, mest spelade av artisten själv eller medproducenten Jonas Svennem, sällskapar följsamt med Hirasawas karaktäristiska sångröst, extra mjuk här. Bitvis blir albumet dessvärre lite väl typisk svensk pop.
Men hon sjunger också rader som ”Och i huvet finns tankar/i kroppen finns nåt annat/de slåss varenda dag/de slåss varenda dag”. Det låter nästan pinsamt artikulerat så här på svenska, som om jag tjuvlyssnar när låtskrivaren ältar tidigare kärlekar och vänskaper samt peptalkar med en god vän. Och det är en bra grej.
För första gången hör jag verkligen allt som Maia Hirasawa har att berätta.
BÄSTA SPÅR: ”Aldrig”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB