Startsida / Inlägg

Opeth saknar den genomgående magin

av Mattias Kling

opeth, sorceress, recension, 2016, aftonbladet, nöjesbladet, musikbloggenRateOpeth
Sorceress
Nuclear Blast/Sony

PROGROCK Tänk vad enkelt det skulle vara att nöja sig med ännu en slentrianfyra i betyg. Att invant knäfalla inför Mikael Åkerfeldts genialitet och framåtanda utan att verkligen tränga bakom den mänskligt analoga ljudbilden och de intrikata arrangemangen och infallen. Tänk vad lockande att känna sig jättenöjd med den strålande inledningen – titelspåret, ”Will of the wisp” och ”The Wilde flowers” – och den briljanta ”A fleeing glance”. Att bortse från det sega mittenpartiet, där en trist ”Sorceress 2” och en flummigt intstrumental ”The seventh sojourn” sänker tempot och får tankarna att vandra i väg ut i det blå. Att släta över, förlåta och spontanhylla ännu en gång. Ja, tänk vad enkelt det vore. Men det skulle också vara att överhylla Opeths, som helhet betraktat, svagaste stund sedan ”Damnation”.
BÄSTA SPÅR: ”Era”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB