Startsida / Inlägg

Premiär: Nytt av The Tarantula Waltz och Tallest Man On Earth

av Rebecka Ljung
tallesttarantula

Välkommen till The French Pavilion i Zagreb! Svenskarna, musikerna och polarna Markus Svensson, aka The Tarantula Waltz, och Kristian Matsson, aka The Tallest Man On Earth, har ju som bekant varit på turné tillsammans.
Då passade de på att spela den nya, ljuva låten ”The strive, the strive, the strive..”, som kommer att ingå på nästa Tarantula Waltz-album ”Blue as in bliss”.
Musikbloggen har i dag äran att premiära denna låt, lyxigt liveinspelad med de två turnévännerna.
I intervjun läser du hur låten lyfte upp Svensson, vad de två har för relation och om en overklig kväll i Prag, som involverar Stellan Skarsgård, en Borg-film, Novotny, Gudnason och en extrem lyxvåning.
Men först – låten. Enjoy:

Hej Markus! Hur är läget med dig?

– Mycket bra. Jag lever Svensson-drömmen vid en poolkant på Mallorca för tillfället.

Vad pysslar du med nu och i höst?

– Laddar batterierna inför skivsläppet. Jag har aldrig känt mig så här stolt över en skiva. Tänkte passa på att njuta av den känslan, innan en massa folk ska tycka till om den.

Vad betyder ”The strive, the strive, the strive..” för dig?

– Väldigt mycket. Det är den enda låten som kom till mig på tre minuter. En sån låt som liksom redan fanns och bara väntade på att bli nerskriven och sjungen. Det är de bästa låtarna och den bästa känslan.

– Sen är den på sätt och vis hopplös. Jag skrev den när allt kändes hopplöst, så den låten blev en vändning för mig i en jobbig tid. Jag fick ur mig allt på ett bräde och blev påmind om musikens kraft.

När tycker du att en borde lyssna på låten?

– Så fort den släpps.

Hur hittade ni den här lokalen?

– Den låg precis precis bredvid teatern vi spelade på i Zagreb förra veckan. French Pavilion heter den. Ett vernissagerum och arkitekturmästerverk. Det är ett helt galet eko där inne och kändes som att sången hängde kvar i luften i tio sekunder.

Hur kommer det sig att du turnerar med Tallest…?

– Kristian är min bästa vän och jag har fått äran att öppna för honom på tre Europaturneer de senaste året. Det är en dröm som går i uppfyllelse varje kväll. Eftersom Kristian har spelat typ konstant de två senaste åren, har turnéerna varit den enda möjligheten för oss att umgås utan facetime. Att få möjlighet att kliva in i Tallest universum med jämna mellanrum är fantastiskt.

Please berätta en händelse som du aldrig glömmer, från er turné ihop!

– Vi hade en väldigt kul kväll i Prag för några veckor sen, med många svenska och danska skådisar i publiken, för de spelade in nån film om Borg och McEnroe där. Stellan Skarsgård stod snällt och väntade i skivförsäljningskön och jag bjöd honom på en öl backstage. Väldigt sympatisk människa. Vi hade trevligt. Sen åkte vi till nån efterfest med Tuva Novotny och Sverrir hos en tjeckisk mångmiljardär i den sjukaste våning jag har sett. Minnesvärd afton.

Markus Svensson, aka The Tarantula Waltz. Foto: Pressbild.
Markus Svensson, aka The Tarantula Waltz. Foto: Pressbild.
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB