Startsida / Inlägg

Spontant och direkt med Okkervil River

av Håkan Steen

okkervilrivercoverRateOkkervil River
Away
ATO/PIAS/Border

ROCK Will Sheff har haft några tunga år. Han har sett musikindustrins villkor ändras, medlemmar i Okkervil River har lämnat för att bilda familj eller satsa på andra karriärer, nära släktingar har dött, förhållanden har vinglat. För att skingra tankarna fick han låna ett hus i Catskills-bergen, norr om New York. Miljön födde låtar, Scheff skrev dem främst som terapi för att kunna gå vidare. Han visste inte ens om det verkligen skulle bli det åttonde Okkervil River-albumet. Men med hjälp av ett gäng nya musiker med bakgrund i jazz och avantgarde, en stråkensemble och sångerskan Marissa Nadler fick Austin-sångaren snabbt ned sina låtar på hårddisk. Och det är nog till stor del den spontana och direkta känslan och de raka, ärliga texterna som gör ”Away” till så berörande lyssning.
BÄSTA SPÅR: ”Okkervil River RIP”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke & Jennifer Laxén
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB