Startsida / Inlägg

Stabil country från Jill Johnson

av Per Magnusson

268650RateJill Johnson
For you I’ll wait
Lionheart/Universal

COUNTRY Det oängsliga valet av gästande artister och att tittarna fick lära sig lite om country på kuppen var vad som höjde tv-programmet ”Jills veranda” över gängse artister-träffas-och-myser-produktioner. Det strålande mottagandet sänder förhoppningsvis en signal till konkurrenterna: det är okej att fokusera på musik i tv, utan att det för den skull handlar om att Carola och Patrik Isaksson dinerar tillsammans och spontanutbrister i sång.
Programmet har också lett till att vi fått lära känna Jill Johnsons Nashville-vardag, vilket kastar nytt ljus på hennes första nya, egna material på fyra år.
Tillsammans med vännerna och låtskrivarna Liz Rose och Gabriel Kelley och producenten Amir Aly har Johnson skapat ett knippe gedigna, genretroget sentimentala och melodistarka country-sånger. Starkast är de när fokus ligger på berättelserna och Jills röst, endast ackompanjerad av ett piano, en gitarr eller en lätt bitter banjo. Allt låter som resultatet av de mysigaste låtskrivarsessions med bourbon och runda-bords-samtal om Hank Williams.
BÄSTA SPÅR: ”The night I cry”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB