Startsida / Inlägg

Van Morrison vill lite mer igen

av Håkan Steen

van morrison keep me singingRateVan Morrison
Keep me singing
Caroline/Universal

SOUL/ROCK Redan med Them på 60-talet lånade Van Morrison låtar från r’n’b-mästaren Bobby ”Blue” Bland. Versionen av ”Turn on your love light” är där uppe med Blands egen. Sedan förra Morrison-plattan med nytt material, fyra år gamla ”Born to sing: no plan b”, har irländarens sångaridol hunnit lämna oss så det är förstås en snygg gest när Morrison här tolkar Blands gamla ”Share your love with me”. I övrigt rymmer studioalbum nummer 36 ovanligt många klassiska Van-element. En låt heter ”Too late”, en annan ”Caledonia swing”. Och i ”Every time I see a river” har han en ballad av den sortens djupt besjälade slag som jag hade börjat tvivla på att han fortfarande kunde skriva. Morrison verkar vilja lite mer igen, även om det blir en del ordinärt gubblunkande blues den här gången också.
BÄSTA SPÅR: ”Every time I see a river”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

Albumet saknas än så länge på Spotify men här är singeln ”Too late”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Willander
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB