Startsida / Inlägg

Har hittat ett Korn av forna tiders briljans

av Mattias Kling

Korn ”The serenity of suffering”RateKorn
The serenity of suffering
Roadrunner/Warner

METAL I ett desperat försök att återkoppla till rötterna släppte Korn för sex år sen ett album med titeln ”Korn III: Remember who you are”, en bullrig och ganska värdelös utgåva som enligt all rimlighet också tokfloppade.
Sex år senare känns det emellertid som att nu metal-kreatörerna har gjort just det de ämnade göra 2010. Tillsammans med terapeutiske studiofantomen Nick Raskulinecz (Rush, Foo Fighters med flera) har ensemblen nämligen återupptäckt den glöd och vilja som gick förlorad efter 14 år gamla formtoppen ”Untouchables”.
Att konvolutet knyter an till albumet ”Issues” är bara en sak som slår fast att jordmånen i majsfältet åter är bördig och fin, den mullrande melodiskärpan i ”Calling me too soon” (bisarrt nog degraderat till bonusspår på lyxutgåvan), Corey Taylor-gästade ”A different world” och ”Insane” är tre andra.
Kvalitetskontrollen är genomgående god så jag kan leva med att få spår egentligen sticker ut på vare sig positivt eller negativt vis. Emellanåt är ett vitalt och överraskande konsekvent helhetstänk alldeles gott nog.
BÄSTA SPÅR: ”Everything falls apart”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB