Startsida / Inlägg

Justice förför öronen

av Kristin Lundell
Justice Rate

Justice

Woman

Because/Warner

ELECTROHOUSE De tajtaste skinnjackorna i Paris, det hedonistiska levernet – som skildrades av den då så hippa Romain Gavras i semidokumentären ”A cross the universe” – och den hittiga electrohousen: för 10 år sedan befann sig Xavier de Rosnay och Gaspard Augé i popkulturens hetta. På många sätt förkroppsligar fransmännen det sena 00-talet så mycket att Justice egentligen inte borde kunna röra sig vidare. Men duons tredje album har inte bara en briljant titel – det är också en samling överraskande roliga spår. Det är som att livet dykt upp och bestämt sig för att flöda igenom ”Woman”. De poppiga stråkarna i ”Randy”, det ljuvligt ostiga introt till ”Heavy metal” och den snygga syntslingan i ”Stop” – vem bryr sig om att Justice inte har ambitioner att muta in sin del av 10-talet när det låter så här förföriskt.
BÄSTA SPÅR: ”Safe and sound”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB