Startsida / Inlägg

Torsson är fortfarande unika

av Håkan Steen

torsson coverRateTorsson
Torsson
Gamlestans Grammofonbolag/Border

ROCK Inte många svenska band har fyllt 40 men den här helgen gör Torsson det. Det firas med en gedigen, kärleksfull och mycket torssonsk bok av journalisten Björn Alverfeldt, konserter i Malmö och Klippan samt ett nytt studioalbum, det blott åttonde i karriären. Men att Torsson fortfarande finns förklaras nog av tidigare albumtitlar som ”Att kunna men inte vilja” och ”Fritidsmusik”. Torsson spelar musik som en hobby och har närmast vinnlagt sig om att inte bli för bra. Helt unika är de hur som helst alltjämt. Det är bara Bo Åkerström – till vardags professor i biomedicin vid Lunds universitet – som skriver låtar om att göra högskoleprovet. Men som vanligt ryms mer djup än vad som först anas bakom trivialiteterna. Bland topparna här märks Thomas Holsts ”Han lät bli”, en stillsamt vemodig historia om att vilja men inte våga.
BÄSTA SPÅR: ”Tre kusiner”.

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB