Startsida / Inlägg

Louise Lemón-premiär: ”Ville skapa ett massivt sound”

av Rebecka Ljung
Louise Lemón. Foto: Sophie Winberg Tyrfelt
Louise Lemón. Foto: Sophie Winberg Tyrfelt

Har du hört Louise Lemón förut? Kanske inte? Då är det dags nu. Den Uppsala-uppvuxna artisten gör jordad, pampig, mörk musik som låter som att den har en svart slöja över sig – precis som artisten själv här på bilden.
Lemón, numera bosatt i Barcelona, har spelat in sin debut-ep i en stuga i Dalarna. Mixningen har den amerikanska producenten Randall Dunn gjort, i Seattle. Han har jobbat med andra spännande akter som vet hur en fyller högtalarna med mörker. Dronerockarna Sunn O))), Thurston Moore och Earth, till exempel.
I mars kommer Louise Lemóns ep. Men först – en ny singel döpt till ”Egyptian darkness”. Här hör du den före alla andra. Under låten läser du artistens egna ord om singeln, om hur Barcelona påverkar och vad hon hade för business i Los Angeles nyligen.

Louise Lemón om låten …

– ”Egyptian darkness” handlar om att gå sin egen väg, även om man blivit helt förblindad av något eller någon. Titeln refererar till Exodus och vikten av att fortsätta och verkligen våga lämna något som blivit till en fångenskap för ens själ. Jag ville verkligen att musiken lika mycket som texten skulle tala och skapa ett massivt sound. Mina musiker har verkligen varit delaktiga i att få fram det, framförallt i outrot.

… om hur Barcelona influerar hennes musik …

– Barcelona har påverkat mig mycket som människa, mer än mitt sound. Det är en snabb och passionerad stad, vilket gör att det händer mycket känslomässigt. Det märks förstås i uttrycket och i mina texter.

… och vad som sker i karriären just nu:

– Jag har precis kommit hem från Los Angeles, där jag har spelat in två videor och gjort klart allt inför ep-släppet. Jag skriver även nytt material inför en albuminspelning.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB