Startsida / Inlägg

Premiär med Sylvester Schlegel: ”Ville ge låtarna illasittande kostymer”

av Rebecka Ljung
Sylvester Schlegel. Foto: Ela Strand
Sylvester Schlegel. Foto: Ela Strand

Sylvester Schlegel var trummis i The Ark i 14 år. Sedan dess har han spelat i andra band, som Augustifamiljen och The Guild (hör ”Klara’s Waltz”!) – samt gått solo. Solodebuten ”Led mig bort, led mig hem” kom 2014.
På sitt kommande soloalbum försökte Schlegel att så att säga dö och återuppstå, för att skapa något helt nytt. Med hjälp av producenten Emanuel Lundgren från I’m From Barcelona och gäströster som Maja Francis, Gustav Bendt (Kriget) och Emil Svanängen alias Loney Dear, fick Schlegel ihop det som han ville.
Den 21 april släpper artisten ifrån sig den nya soloplattan ”Det kommer gå, allting kommer bli bra”, men redan här och nu hör du singeln ”Ditt vilda hjärta”.
Medan du avnjuter premiären, kan du läsa Sylvester Schlegels egna ord om låten och skivan nedan. Enjoy!

”Jag har sålt skivsamlingen och raderat Spotifylistorna. Tvingat mig själv att inget i livet nånsin ska va sig likt. Och musiken ska låta därefter. Det har varit befriande, kittlande och skrämmande. Vem är man egentligen? Vart har man varit? Vart är man på väg? Och hur fan låter det?

Efter flytten till Stockholm blev jag kär, rasade i vikt, nyktrade till och sprutade ur mig texter och musik … Jag ville klä låtarna i nya, färgglada gärna illasittande kostymer. Några såna fanns inte i min garderob, så jag kontaktade min vän Emanuel Lundgren … Han bjöd in mig till sin lekstuga i Hornstull, där vi gick loss på hans gamla maskiner och lekte oss fram utan mål. ”Det ska låta fult”, kunde vi säga, och det kändes lockande.

Ibland tittade Loney Dear-Emil in med nåt märkligt instrument och en radikal ide. ”Du har fria händer Emil, gör vad du vill” sa vi. Och det gjorde han. En riktigt rolig dag fick vi besök av Maja Francis Hon sjöng som en ängel och jag trodde jag drömde …”.

/Sylvester Schlegel

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB