Startsida / Inlägg

Videopremiär: Heavy Tiger gör rock med extra mycket klös

av Mattias Kling
Heavy Tiger består av Foto: Niclas Brunzell
Heavy Tiger består av Sara Frendin, Maja Linn och Astrid Carsbring. Foto: Niclas Brunzell

Hur mycket väger en tiger? Det kan låta som ett ickespörsmål farligt nära ”hur långt är ett snöre”, men då en viss Stockholmstrio redan har avlagt svaret så finns det ändå viss relevans och rimlighet i att först redovisa frågeställningen.
Enligt Heavy Tiger, nästa fredag särdeles aktuella med andraalbumet ”Glitter”, är de randiga kattdjuren nämligen riktigt tunga varelser. Som gillar att stå med benen brett isär i rockstjärneposer och vräker fram högljudda gitarrvågor som alltid låter bäst när klockan har slagit fredag kväll.
Redan i mars 2014 uppmärksammades ensemblens debutalbum ”Saigon kiss” av min exkollega Joacim Forsén, som hyllade dess ”oborstade rock med popsjäl och stort hjärta”, och mycket talar för att Jockiboi även hade gillat nu aktuella videospåret ”I go for the cheap ones” väldigt mycket.
För här gräver Maja Linn (sång/gitarr), Astrid Carsbring (trummor) och Sara Frendin där de står. I en väldigt bördig rockmylla som har vattnats av bland andra Kiss och Thin Lizzy och som exempelvis har låtit The Hellacopters och Danko Jones växa sig starka och kraftiga de senaste två decennierna.
Exakt hur det ser ut och låter ser ni här nedan – exklusivt på Nöjesbladets musikblogg. Och, katten … det svänger ju.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB