Startsida / Inlägg

Veckans singlar: ny kurs för Gaga och sommarpop med Bryant

av Håkan Steen

gagabryantVeckans singlar kommer en dag sent eftersom delar av musikredaktionen behövde åka till Gävle och se William Bell i går. Men här är hur som helst fyra rätt bra nya låtar.

RateLady Gaga
The cure
Interscope/Universal
POP När Lady Gaga hoppade in för Beyoncé som huvudnummer på Coachella-festivalen i lördags blev den stora snackisen att hon valde att spela en helt ny låt, som dök upp på strömningstjänsterna direkt efteråt. Inte minst blev många förvånade över att ”The cure” – som för övrigt helt saknar kopplingar till brittiska gothtroll – var ett så stort steg från soundet på fjolårsalbumet ”Joanne”. Där förvånade Gaga med en, för att vara hon, ovanligt back to basics-rockig approach. ”The cure” låter mer som back to basics-Gaga. En mjuk förförelsesång som följer väldigt klassiska popformler. Om det indikerar att Gaga redan har tröttnat på ”Joanne”-stuket och förbereder något helt annat inför världsturnén som startar i augusti får vi se. Allt jag vet är att den där skira synthslingan som ramar in refrängen är öronmaskig på ett oväntat sympatiskt sätt.

RateMiriam Bryant
Rocket
Miriam Bryant/Warner
POP Singeln ”Black car” blev en stor framgång för Miriam Bryant förra sommaren och det låter väldigt mycket som att ambitionen här är att få till ännu en sommarhit. ”Ofta brukar jag se livet från den mörka sidan, men den här gången har jag skrivit från den ljusa sidan” säger hon själv och ”Rocket” studsar tveklöst lite lättare och mer sorglöst än Bryants pop brukar göra. Kul och uppiggande på ett närmast karibiskt sätt men inget som alls lämnar djupare spår.

RateShout Out Louds
Oh oh
Sony
POP Det fyra år sedan Shout Out Louds släppte senaste albumet ”Optica”. Familjebildningar och soloprojekt ligger bakom pausen men i höst lär en femte platta dyka upp och redan i maj drar Stockholmsbandet ut på en Europa-turné som når Malmö, Göteborg och Stockholm i oktober. Första singeln är klassisk gitarrpop med stort ekande gitarrer och trummor och en refräng som förmodligen kommer att funka finfint live.

RateSödra Station
16
Södra Station/Sony
POP ”En hyllning till tiderna då man inte behövde tänka på morgondagen. En tid där det var okej att inte ha fötterna på jorden, leva i nuet och hur den känslan sen försvinner när man växer upp.” Den allt hetare Stockholmstrion Södra Station beskriver tankarna bakom ”16”, en låt som så småningom kommer att dyka upp på en ny ep och handlar om en ålder som de inte längre är i och bland annat präglades av ”häxblandning och hjältemod”. Ett evigt tema i popmusiken, och precis som på stora fjolårshiten ”Hatar att jag saknar dig” fångar Södra Station känslan av ung, urban kärlek på pricken.

TIDIGARE ”VECKANS SINGLAR” FINNS HÄR!

LÄS RECENSIONEN AV LANA DEL REYS NYA SINGEL ”LUST FOR LIFE” HÄR!

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB