Startsida / Inlägg

Veckans singlar: Katy Perry är bäst i test

av Markus Larsson
Skärmavbild 2017-05-19 kl. 14.55.58

Veckans singlar domineras av pop.
Bäst i test: Katy Perry.
Sämst?
Dött lopp mellan en före detta One Direction-medlem och arenahannarna i Muse.

RateKaty Perry feat. Nicki Minaj
Swish, swish
Capitol
POP Katy Perrys singlar ger ingen tydlig bild av hur hennes nya album kommer att låta eller vara. ”Chained to the rhythm” med Skip Marley är redan en av årets singlar. Uppföljaren ”Bon appétit” kan däremot lämnas kvar på tallriken. Amerikanska undersökningar har visat att popsinglar som har en eller flera gästartister har större chanser att bli en hit, rent statistiskt. Perry har uppenbarligen läst på. Den här gången tar hon hjälp av Nicki Minaj, vilket borde garantera en hög placering på Billboardlistan. I ”Swish, swish” kastas vemodiga pianoackord mot ett suggestivt klubb-beat. Om Lady Gaga fortfarande gjorde kul musik skulle hon låta så här.

RateSelena Gomez
Bad liar
Universal
POP En av veckans mest glädjande överraskningar är att Selena Gomez samplar basgången från ”Psycho killer” med Talking Heads. Att det fortfarande låter som något som skulle kunna toppa Spotify-listan i morgon säger ganska mycket om hur långt före sin tid popvisionärerna från New York var redan 1977.

RateLana Del Rey
Coachella – Woodstock in my mind
Universal
POP Lana Del Rey går på festival. Musiken flyter dock fortfarande med ansiktet neråt i en pool nära Sunset Strip. Lana har släppt ett pärlband av glimrande låtar från sitt kommande album ”Lust for life”. ”Coachella – Woodstock in my mind” är dock den svagaste singeln hittills.

RateMiriam Bryant
Words
Warner
POP Rösten går inte att missa. Man vet direkt vem det är som sjunger. Musiken fortsätter dock att vara ett radioblask som ängsligt försöker vara alla till lags. ”Words” är tyvärr ytterligare ett skolexempel på hur man enklast slarvar bort en stor personlighet och röst.

RateLiam Payne feat. Quavo
Strip that down
Universal
POP I och med detta har alla före detta medlemmar i One Direction solodebuterat. Om du känner igen melodin kan det bero på att en av låtens upphovsmän heter Ed Sheeran. Liam Payne befinner sig i samma överbefolkade fålla som Sheeran, Timberlake och Justin Bieber. Det låter som om Payne sjunger högt ur en manual med ord som en modern r’n’b-låt bör innehålla: ett välkänt bilmärke, ett ”yo” och ”strip”.

RateMuse
Dig down
Warner
ROCK Muse fortsätter att måla med den största arenarockpenseln de kan hitta. Över ett pulserande och elektroniskt r’n’b-beat låter Matt Bellamy sina grandiosa ljudideal springa fritt utan koppel. Det låter som Muse har spelat in en cover på tre låtar av George Michael, U2 och Queen samtidigt. Och det är som vanligt lätt att sticka hål på jätteballongen.

TIDIGARE ”VECKANS SINGLAR” FINNS HÄR!

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB