Startsida / Inlägg

Alter Bridge är inte riktigt redo för sin upphöjda position

av Mattias Kling
”I can see Myles from here”, kanske frontmans-Kennedy tänker. Kanske. Foto: Rickard Nilsson
”I can see Myles from here”, kanske frontmans-Kennedy tänker. Kanske. Foto: Rickard Nilsson

RateAlter Bridge
Plats: Festival Stage, Sweden Rock. Bäst: Dramatiken i ”Blackbird” är fjädrans så bra. Sämst:  Att steka ”My champion” och ändå ge tid för en poänglös gitarrduell nära konsertslut är långt ifrån aptitligt.

NORJE. Motsättningarna i bandets sound illustreras ganska bra av huvudpersonernas val av scenklädsel. Myles Kennedy, sobert iklädd en vinröd och avslappnat uppknäppt skjorta, står i bjärt kontrast till den kommandoklippte Mark Tremontis urtvättade t-shirt med knuttetryck.
Någonstans däremellan hamnar ju också Alter Bridges musik. Den kan ena stunden vara burdust rättfram, som i exempelvis ”Cry of Achilles” och ”Metalignus”, samtidigt som den kan erbjuda en vänlig kind i bland annat ”Ghost of days gone by” eller aftonens clou ”Blackbird”.
Jag har tidigare hyllat kvartettens disparata tilltal och förmåga att förena hård alternativ rock med metal utan att det känns krystat eller tillgjort. Det kan liksom vara lite småprogressivt, tungt, innerligt och engagerande, på en och samma gång.
I kväll räcker det i stora bitar. Men samtidigt blir en plats på största scenen som näst sista band också ett bevis på att de har en bit att vandra för att kvala in i eliten. Och de får gärna sula om de ursprungskopplande Creed-narkoleptikerna ”Rise today” och ”Open your eyes” så att de ögonaböj promenerar ur repertoaren.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!
LÄS MER FRÅN SWEDEN ROCK HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB