Startsida / Inlägg

Det finns ingen som Mary J Blige

av Natasha Azarmi
Mary J. Bliges röst och passion är starkare än någonsin. Foto : Thomas Johansson
Mary J Bliges röst och passion är starkare än någonsin. Foto: Thomas Johansson

RateMary J Blige
Plats: Liseberg, Göteborg. Publik: 16 000. Längd: 1 timme och 30 minuter. Bäst: Hur Blige belyser kvinnlig styrka. Musikaliskt når konserten sin topp halvvägs in, när tekniken har kommit ikapp talangen på scen. Sämst: Att Blige inte kör ”Be without you”. Men det är oviktigt i sammanhanget.

GÖTEBORG. Mary J Bliges besök på Lisebergs stora scen hade kunnat bli en konsertupplevelse signerat en av r’n’b-världens största röster. Men kvällen blir mycket mer än så.

Vi får ofta höra om olycklig kärlek i musik. Men vi får sällan se den porträtteras framför oss, med en artist nere på sina knän i fullkomlig förtvivlan. Men Blige är inte nedbruten. Tvärtom, hon är starkare.
”Det är mycket som händer i mitt liv just nu och jag vore inte Mary J Blige om jag inte delade det med er”, säger hon till vad som ser ut att vara nöjesparkens största publik hittills i sommar. Sångerskan är mitt uppe i en skilsmässa som prydde löpsedlar och utvecklades mitt framför världens ögon. För Mary J Blige är det här inte bara en konsert, men en uppgörelse och ett avslut. Det sista strået innan hon går vidare för gott.
Konserten liknar ett blottande samtal mellan Blige och hennes 16 000 vänner. Vi hjälper henne genom att skrika ”Mary, Mary, Mary”, hon hjälper oss med varje ton. Och både rösten och passionen är starkare än någonsin.
Blige har en imponerande repertoar i bakfickan men ikväll lyser låtarna från hennes senaste album ”Strength of a woman” allra starkast. Albumet, så väl som kvällens konsert, är en hyllning till de kvinnor som någon gång har fått höra att de inte kan klara sig på egen hand. Under hitlåten ”Don’t mind” inträffar kvällens mäktigaste stund; ”All my ladies, make some noise”, skriker Blige. Ett fullskaligt jubel hörs från publiken. ”Det finns inget som liknar en kvinnas styrka”, deklarerar sångerskan från scen.
Hon går vidare med en lektion i hur man behandlar kvinnor och riktar en tydlig pik mot exmaken. ”Kom inte hem och jämför mig med andra kvinnor. Det finns bara en Mary J Blige, synd att du inte kunde se det”. Hon har rätt. Det finns bara en Mary J Blige.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

Alla låtarna: 1. Love yourself 2. Enough cryin’ 3. I can love you 4. Real love / You remind me / Be happy / Love no limit 5. Don’t mind 6. Share my world 7. Everything 8. My life 9. I’m goin’ down 10. Set me free 11. Love don’t live here anymore / U + me (love lesson) 12. Thick of it 13. Not gon’ cry 14. No more drama 15. One Extranummer: 16. Family affair

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB