Startsida / Inlägg

Danny Browns stökiga hiphop blir trist i längden

av Per Magnusson
10WOW_Danny_Brown-deros02
Pilot Brown. Foto: Anders Deros

RateDanny Brown
Linné, Way Out West
Bäst: ”Grown up”.
Sämst: Monotonin.

GÖTEBORG. Danny Browns dj spinner Black Sabbaths ”Iron man” och huvudpersonen spatserar avslappnat in på scenen i hoodie och shorts. Rapparen – som innan musikkarriären tog fart försörjde sig med att sälja droger i hemstaden Detroit – var på Way Out West 2013 och bjöd på en energisk tältspelning vid mörkrets inbrott. Nu har rapparen fått en eftermiddagstid och stämningen är lite sömnigare.
Browns uttryck – skruvade texter över stökiga postpunkbeats – blir trots sin uppenbara lekfullhet ganska monoton i längden. Addera en supernasal ton som är charmig i ungefär sju minuter. Med sitt hedonistiska budskap som når sin kulmen i ”Smokin and drinkin” och sina patenterade ”My namn is Daniel, hihihi”-catchfraser får Danny Brown finna sig i rollen som uppvärmning för kvällens två annalkande akter: Migos och Frank Ocean.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB