Startsida / Inlägg

Siluetten av Vince Staples strålande start på dagen

av Per Magnusson
11WOW_Vince_Staples-deros04
Vince Staples har snott färgen från ”Channel orange”. Foto: Anders Deros.

RateVince Staples
Linné, Way Out West
Bäst: ”Yeah right” och ”Norf norf”.
Sämst: Tält-ljudet är inte Frank Ocean-klass, om man säger så.

GÖTEBORG. Den före detta gängmedlemmen Vince Staples rapkarriär såg dagens ljus i kollektivet Odd Future. Staples gästade bland annat Earl Sweatshirts debutalbum ”Doris”. 2015 kom den mörka dubbelalbumdebuten ”Summertime ’06” och i år har han bland annat hunnit släppa sitt nya album ”Big fish theory” samt gästat Gorillaz på låten ”Ascension”.
I Linné-tältet är 23-åringen från Long Beach blott en siluett mot en konstant, orange bakgrund. Han rör sig förrädiskt, som en panter. Den minimalistiska ljusshowen är ett lika vågat som snyggt grepp, som förmodligen skulle tjänat ännu mer på en senare speltid och mörker.
Men vad Staples tappar i visuell effekt tar han igen med mörka, spöklika beats och ett inspirerat flow. De grime-vindar som alltjämt blåser över hiphop-världen hörs i hans musik. Kendrick Lamar-samarbetet ”Yeah right” och hittiga ”Norf norf” lyfter nästan taket på tältet. Den Sprite-sponsrade straight edge-ynglingen är en strålande start på festivalens andra dag.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB