Startsida / Inlägg

Young Thug gör festivalens stökigaste spelning hittills

av Natasha Azarmi
Young Thug är ett med publiken i 35 minuter. Foto: Samuel Isaksson/Rockfoto
Young Thug är ett med publiken i 35 minuter. Foto: Samuel Isaksson/Rockfoto

RateYoung Thug
Linnéscenen, Way Out West
Bäst: ”Guwop”. Sämst: Att spelningen avbryts.

GÖTEBORG. Det sägs att Young Thug främst gjort sig ett namn genom sina många samarbeten. Rapparen har gästat låtar med bland andra Usher, Calvin Harris och Rae Sremmurd. Men besöket på Way Out West visar att han gott klarar sig på egen hand. Detta står klart långt innan spelningen ens har börjat.
Det är inte enbart Linné-scenen som är fyllt till brädden utan även gräsplättarna utanför. Kön in till det lilla området, som nästan alltid är obefintlig, har sällan sträckt sig så långt.
I 35 minuter går allting som planerat. Det är en fest lika mäktig som personen på scen. Rapparen omfamnar publiken till den grad att scenens gränser suddas ut. Young Thug är ett med den stora folkmassan framför honom. Spelningen vet varken några gränser eller regler när folk både publiksurfar och klättrar upp på ställningar.
Men plötsligt avbryts musiken. ”Hold up, hold up, hold up. If you’re ready to turn up make some noise”, utbrister rapparen efter en stunds tystnad. Publiken skriker för full hals och musiken drar igång. Men den bryts. Igen. Och igen.
Det är en besviken folkmassa som går därifrån. ”Vad fan var det som hände?”, säger någon uppgivet. Jag smsar en vän i publikhavet och frågar. ”Ingen vet”, får jag som svar. Men en sak är säker, Young Thug har stått för festivalens stökigaste spelning i år.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB