Startsida / Inlägg

Hurula sätter Stockholm i brand

av Natasha Azarmi
Ger 110 % i varje rörelse. Foto: Magnus Sandberg
Ger 110 % i varje rörelse. Foto: Magnus Sandberg

RateHurula
Plats: Lilla scenen, Popaganda. Bäst: ”Ny drog” och ”Stockholm brinner”. Sämst: Det är vansinnigt kallt vid det här laget.

Det finns nästan något chockartad i att gå från Säkerts hoppfulla spelning till andra sidan festivalområdet där Hurula har gått på scenen. Där värmen kännetecknade Popaganda för bara en liten stund sedan har kylan nu tagit över. Hurula är arg och ilsken och det tar en stund innan publiken ser ut att känna med honom. Men till slut lyckas han. Det blir liksom svårt att värja sig när huvudpersonen på scen ger 110 % i varje rörelse. Eller när ett band på fem personer lyckas synka varenda millisekund.
Hurula sätter sig på knä med gitarren i famnen och slänger huvudet bakåt. Han fortsätter att spela. Det har troligen gjorts en miljon gånger förr men när en står där och bevittnar hans passion känns det som allra första gången. Det känns som första gången när han springer från ena änden av scenen till den andra innan han rusar fram till mikrofonen under ”Om jag tänker alls”. ”Fingrarna i halsen på kärleken”, vrålar han.
Luleåsonen är en av få liveartister som kommer undan med att nästan fullkomligt strunta i mellansnacket. När musiken hörs utstrålar tillräckligt mycket auktoritet och intimitet från scenen ändå. Det är först en halvtimme in på spelningen som sångaren säger ”Tack ska ni ha, nu är vi i gång!”. Det stämmer inte, Hurula kör alltid i 120 och saktar aldrig ner. Och där, mitt i mörkret och kylan brinner Stockholm av glöd, passion och ilska.

LÄS FLER KONSERTRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB