Startsida / Inlägg

Gucci Manes poppiga trap låter trött

av Per Magnusson
gucci-mane-jonathan-mannion4
Gucci Mane chillar. Foto: Jonathan Mannion

gucci-mane-mr-davisRateGucci Mane
Mr Davis
Atlantic/Warner

HIPHOP 2009 var Gucci Mane på allas läppar. Atlanta-rapparen – som precis gett ut dryckesvisan ”Wasted” – skulle bli den nya Lil Wayne. Men samtidigt hamnade han bakom lås och bom och Guccimanian kom av sig. Sedan dess har Gucci åkt in och ut ur finkan och bland annat tatuerat en glass i ansiktet. Däremellan har han dock – och detta är imponerande – hunnit ge ut 11 studioalbum och 72(!) mixtapes. Det här är Radric Davis femte fullängdare sedan hans senast avtjänade fängelsestraff i maj 2016 och hans andra kommersiella projekt i år efter mixtapen ”Droptopwop”.
I albumets intro grubblar Mr Davis på vad fängelselivet gjort med honom. Han rappar om förlorade familjemedlemmar, släktingar och vänner. Resterande 16 spår ägnar han åt sina favoritämnen: pengar, bilar och fest. Inget fel i det. Men det finns ju så många andra som gör den här musiken så mycket mer modern och mångbottnad just nu. I jämförelse med dem framstår Gucci Manes poppiga trap som en smula trött. Migos och The Weeknd är bara två i raden av gäster som kommer in och höjer musiken tillfälligt. Men som vanligt är det först när superhjältinnan Nicki Minaj gör entré i låten ”Make love”, skippar två takter bara för att skratta och rhymar ”I’m the Iphone, you the Nokia” som tiden verkligen stannar. När Gucci Mane sedan återkommer i refrängen blir det uppenbart att det verkligen är så.
BÄSTA SPÅR: ”I get the bag” (ft. Migos), ”Curve” (ft. The Weeknd) och ”Make love” (ft. Nicki Minaj).

LÄS FLER SKIVRECENSIONER HÄR!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB